Hoe leg ik een offerte vast via ListMinut?

Allereerst, houd er rekening mee dat een offerte op ListMinut altijd kosteloos is en dat het alleen mogelijk is een offerte aan te bieden in de volgende categorieën:

- Tuinieren

- Klussen

- Evenement

- IT

- Transport

1)    Solliciteren voor een job

Wanneer u zich bevindt op de pagina van een job die u interesseert, maar waarvoor u het nodig acht om een eerste bezoek te maken voor de realisatie hiervan, kunt u een offerte indienen met voorafgaand bezoek.

Nadat u op "Solliciteren" hebt geklikt, selecteert u de optie prijsofferte en klikt u op "Bevestigen". Als de dienstaanvrager belangstelling heeft, dan kan hij u voor een bezoek selecteren.

2)    Eerste bezoek

Nadat u geselecteerd bent, gaat u gratis bij de aanvrager om een eerste bezoek te maken en de totale kosten van de dienst in te schatten.

3)    Verzending van de offerte

Zodra het bezoek is voltooid, moet u uw offerte alleen nog naar de aanvrager sturen. Niets is eenvoudiger! Ga naar het tabblad « Mijn jobs » en klik op de knop 'Mijn prijsofferte opstellen ».

U heeft dan de mogelijkheid om het bedrag van de dienst (uw arbeid) toe te voegen aan het "Dienstverlening" gebied en uw uitgaven vast te leggen door op de knop "Andere uitgaven" te klikken.

Uiteindelijk kunt u ook een voorafbetaling voor een dienst vragen (niet aan te bevelen, tenzij u voor de dienst zeer grote kosten moet aanrekenen). Als u een voorafbetaling aanvraagt, raden we u ook aan om de opdracht niet te starten tot deze is ontvangen.

Eenmaal gedaan, klikt u gewoon op de "Bevestigen" knop om uw offerte te verzenden.

De aanvrager zal dan de mogelijkheid hebben om deze te accepteren of te weigeren en dit wordt u per mail meegedeeld.