Hoe leg ik een offerte vast via ListMinut?

Allereerst, houd er rekening mee dat een offerte op ListMinut altijd kosteloos is en dat het alleen mogelijk is een offerte aan te bieden in de volgende categorieën:

- Tuinieren

- Klussen

- Evenement

- IT

- Transport

1)    Solliciteren voor een job

Wanneer u zich bevindt op de pagina van een job die u interesseert, maar waarvoor u het nodig acht om een voorafgaande bezoek uit te voeren om een betere inschatting te kunnen maken van de uit te voeren werken, is dit mogelijk. Na de realisatie van het eerste bezoek, kan u een offerte indienen via het platform.

Nadat u op "Solliciteren" hebt geklikt, selecteert u de optie per uur en geeft u uw een gevraagde prijs per uur in. Vervolgens heeft u  de mogelijkheid de optie "een gratis bezoek voorstellen" aan te klikken. Daarna klikt u op "Bevestigen". Als de dienstaanvrager belangstelling heeft, dan kan hij u voor een bezoek selecteren.

2)    Eerste bezoek

Nadat u geselecteerd bent, gaat u gratis bij de aanvrager langs om een inschatting te kunnen maken van de uit te voeren werken en de totale kosten van de dienst in te schatten.

3)    Verzending van de offerte

Zodra het bezoek is voltooid, moet u nog uw offerte versturen naar de dienstaanvrager. Niets is eenvoudiger! Ga naar het tabblad « Mijn jobs » en klik op de knop 'Mijn prijsofferte opstellen ».

U heeft dan de mogelijkheid om het bedrag van de dienst (uw arbeid) toe te voegen en diverse kosten zoals huur of aankoop van materiaal in te geven door op de knop "Diverse uitgaven" te klikken.

U kan een voorafbetaling voor een dienst vragen (niet aan te bevelen, tenzij u voor de dienst zeer grote kosten moet aanrekenen). Als u een voorafbetaling aanvraagt, raden we u ook aan om de opdracht niet te starten tot deze is ontvangen.

Eenmaal u de prijsofferte hebt opgesteld, klikt u op "Bevestigen" om uw offerte te verzenden.

De aanvrager zal dan de mogelijkheid hebben om deze te accepteren of te weigeren en dit wordt u per mail meegedeeld.