Voorbeeld van het volledige proces voor een dienstverlener

We geven u een concreet voorbeeld

Meneer B. zoekt iemand voor zijn aanvraag "SCHILDEREN KINDERKAMER (PLAFOND EN MUREN)".

1)     Ik wil deze opdracht uitvoeren

Als u op de pagina bent van de opdracht die u wenst uit te voeren, aarzel dan niet om uw vragen aan de aanvrager te stellen als u meer informatie wenst.

Als u geïnteresseerd bent in de opdracht, klik dan op "voor deze job solliciteren" om uw diensten aan de aanvrager aan te bieden.

U dient dan uw uurtarief voor deze opdracht in te dienen. Merk op dat voor de diensten in verband met tuinieren, klussen, evenement, IT en transport ook u de mogelijkheid heeft om een vast bedrag of een prijsofferte voor te stellen.

2)      Voor deze Job solliciteren

Als je profiel niet helemaal volledig is, moet je eerst een foto van jou posten en een korte biografie schrijven. Vervolgens, voeg je bankgegevens toe in de voorziene vakjes en stuur je kandidatuur op. De Dienstaanvrager wordt verwittigd en kan je dienstaanbieding aanvaarden of weigeren. Als de Dienstaanvrager ze aanvaardt, dan treedt hij in contact met jou via de interne mailbox of per e-mail / privételefoon om de praktische aspecten van de Job te regelen.

Het is belangrijk dat je jouw bankgegevens in je profiel opgeeft omdat je hierdoor kan worden bezoldigd. Het is inderdaad ListMinut die er zal voor zorgen dat het bedrag rechtstreeks op je bankrekening wordt gestort. Contant betalen is dus niet toegestaan.

Zoals hierboven vermeld, zijn er drie manieren om voor een job te solliciteren.

• Het uurtarief (voor alle categorieën)

Om per uur betaald te worden, vult u uw totale uurtarief in, u kunt precies zien hoeveel u netto zal ontvangen op het lijntje naast "Uw netto uurtarief". Zodra u klaar bent, klik dan op de groene knop "Bevestigen" onder aan de pagina.

NB: Omdat u met een uurtarief solliciteert, heeft u eveneens de optie om een gratis bezoek voor te stellen. Dit geeft u aan door het vakje "Een gratis bezoek voorstellen" aan te vinken. Na het gratis bezoek heeft u de mogelijkheid om een prijsofferte naar de klant te sturen. De dienstaanvrager kan uw offerte aanvaarden of weigeren. Deze optie is alleen beschikbaar als u reeds een eerste taak op het platform heeft afgesloten. U vindt meer informatie hierover door hier te klikken.

Houd er altijd rekening mee dat de aanvrager alleen uw totale uurtarief ziet (dwz ListMinut belastingen en servicekosten inbegrepen). Om communicatieproblemen te vermijden, moet u altijd het totale uurtarief van de aanvrager gebruiken.

U kunt ook kosten (reiskosten, uitrusting, afvalverwijdering, dierenvoeding, enz.) voor elke dienst toevoegen door op de knop "Andere uitgaven" te klikken onder uw netto uurtarief. Deze uitgaven zijn niet onderworpen aan de ListMinut-commissie (20%) of de 10% belastingen. Houd er rekening mee dat de dienstaanvrager een transactievergoeding van 5% heeft.

• Vast bedrag (enkel voor tuinieren, klussen, evenement, IT en transport)

Om betaald te worden op basis van een vast bedrag, vult u uw totale prijs in (wat de aanvrager betaalt), u kunt precies zien hoeveel u in netto ontvangt op het lijntje naast « uw netto uurtarief ». Zodra u klaar bent, klik dan op de groene knop "Bevestigen" onder aan de pagina.

Houd er altijd rekening mee dat de aanvrager alleen uw totale prijs ziet (dwz ListMinut belastingen en servicekosten inbegrepen). Om communicatieproblemen te vermijden, moet u altijd de totale prijs voor de aanvrager gebruiken.

U kunt ook kosten (reiskosten, uitrusting, afvalverwijdering, dierenvoeding, enz.) voor elke dienst toevoegen door op de knop "Andere uitgaven" te klikken onder uw netto uurtarief. Deze uitgaven zijn niet onderworpen aan de ListMinut-commissie (20%) of de 10% belasting. Houd er rekening mee dat de dienstaanvrager een transactievergoeding van 5% heeft.

3)      Uitvoering van de Job

Van zodra je de formaliteiten hebt afgehandeld, kan je goedgehumeurd de Job uitvoeren!

Réalise le Job.jpg

4)      Beëindiging van de Job

Van zodra de job is uitgevoerd, moet u de job op ListMinut beëindigen. Dit doet u door naar het tabblad "Jobs in uitvoering" te gaan en te klikken op "beeïndigen".

Vervolgens kan u het aantal gewerkte uren ingeven of extra gemaakte kosten ingeven.

5)      Betaling

U ontvangt uw betaling binnen de tien werkdagen op uw bankrekening. Als de aanvrager niet op tijd betaalt, kan deze tijd worden verlengd. We doen er echter alles aan om uw betaling op te volgen. Het aannemen van contante betalingen is niet toegelaten. De gehele transactie moet via het platform verlopen.

6) Om verder te gaan

U heeft de mogelijkheid om een agenda bij te houden zodanig dat u een goed overzicht heeft van de jobs waarvoor u bent aanvaard.

Wanneer u voor een taak geselecteerd bent, kan u deze toevoegen aan uw agenda door op het tabblad "mijn jobs" te klikken op "mijn jobs in uitvoering" en vervolgens de datum van uitvoering toevoegen op de lijn van de dienstaanvraag.

Vervolgens zal u de dienstaanvraag terug kunnen vinden in uw agenda. Eveneens als het adres waar de dienstaanvraag zal plaatsvinden, de aanvrager en de geschatte tijd.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

1 Opmerkingen

• 0
    Avatar
    Walter

Prachtige site. Alleen gebeurt het dat de aanvragers talmen met hun respons en/of toewijzing.