Voorbeeld van het volledige proces voor een dienstverlener

We geven u een concreet voorbeeld

Meneer B. zoekt iemand voor zijn aanvraag "SCHILDEREN KINDERKAMER (PLAFOND EN MUREN)".

1)     Ik wil deze opdracht uitvoeren

Als u op de pagina bent van de dienst die u wenst uit te voeren, aarzel dan niet om uw vragen aan de aanvrager te stellen als u meer informatie wenst.

2)      Voor deze Job solliciteren

Als u geïnteresseerd bent in de dienst, klik dan op "voor deze job solliciteren" om uw diensten aan de aanvrager aan te bieden.

Er zijn drie manieren om voor een job te solliciteren.

•  Het uurtarief (voor alle categorieën)

Om per uur betaald te worden, vult u uw uurtarief in. Zodra u klaar bent, klik dan op de groene knop "Bevestigen" onder aan de pagina.

• Vast bedrag (enkel voor tuinieren, klussen, evenement, IT en transport)

Om betaald te worden op basis van een vast bedrag, vult u uw totale prijs. Zodra u klaar bent, klik dan op de groene knop "Bevestigen" onder aan de pagina.

U kunt ook kosten (uitrusting, afvalverwijdering, dierenvoeding, enz.) voor elke dienst toevoegen door op de knop "Andere uitgaven" te klikken onder uw netto uurtarief.

• Prijsofferte (enkel voor tuinieren, klussen, evenement, IT en transport)

Wanneer u eerst een inschatting wenst te doen en met een prijsofferte wenst te werken, kan dit. Nadat u op "Solliciteren" hebt geklikt, selecteert u de optie per uur en geeft u uw prijs per uur in. Vervolgens heeft u de mogelijkheid de optie "een gratis bezoek voorstellen" aan te klikken.

Nadat uw kandidatuur geselecteerd is, ontvangt u de contactgegevens van de klant en kan u langsgaan voor een volledige inschatting te doen van de werken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om via het platform een prijsofferte naar de klant te sturen.

De dienstaanvrager kan uw offerte aanvaarden of weigeren. Deze optie is alleen beschikbaar als u reeds een eerste taak op het platform heeft afgesloten. U vindt meer informatie hierover door hier te klikken.

We rekenen servicekosten aan op het totale bedrag van uw dienstuitvoeringen. Het dekt de verzekeringskosten en de transactiekosten. Afhankelijk van uw ervaringsniveau variëren de servicekosten tussen de 3 en 5%.

Eenmaal dat u gesolliciteerd heeft, zal de dienstaanvrager hiervan op de hoogte gesteld worden. De dienstaanvrager kan vervolgens uw kandidatuur selecteren. U zal hier eveneens per mail van op de hoogte gesteld worden. Eenmaal dat de dienstaanvrager u aanvaard heeft, ontvangen jullie elkaars contactgegevens en wordt jullie gesprek privé om zo gemakkelijk de verdere praktische zaken van de job te regelen.

3)      Uitvoering van de Job

Maakt duidelijke en goede afspraken met de dienstaanvrager en je kan nu goedgehumeurd de Job uitvoeren!

4)      Beëindiging van de Job

Van zodra de job is uitgevoerd, moet u de job op ListMinut beëindigen. Dit doet u door naar het tabblad "Jobs in uitvoering" te gaan en te klikken op "beëindigen".

Vervolgens kan u de prestatie bevestigen, het aantal gewerkte uren ingeven en/of extra gemaakte kosten ingeven.

Het is belangrijk dat je jouw bankgegevens in je profiel opgeeft omdat je hierdoor kan worden bezoldigd. Alle betalingen moeten via het platform verlopen. Contant betalen is dus niet toegestaan.

5)      Betaling

U ontvangt uw betaling binnen de tien werkdagen op uw bankrekening. Als de aanvrager niet op tijd betaalt, kan deze tijd worden verlengd. We doen er echter alles aan om uw betaling op te volgen. Het aannemen van contante betalingen is niet toegelaten. De gehele transactie moet via het platform verlopen.

6) Om verder te gaan

U heeft de mogelijkheid om een agenda bij te houden zodanig dat u een goed overzicht heeft van de jobs waarvoor u bent aanvaard.

Wanneer u voor een taak geselecteerd bent, kan u deze toevoegen aan uw agenda door op het tabblad "mijn jobs" te klikken op "mijn jobs in uitvoering" en vervolgens de datum van uitvoering toevoegen op de lijn van de dienstaanvraag.

Vervolgens zal u de dienstaanvraag terug kunnen vinden in uw agenda. Eveneens als het adres waar de dienstaanvraag zal plaatsvinden, de aanvrager en de geschatte tijd.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

1 Opmerkingen

• 0
    Avatar
    Walter

Prachtige site. Alleen gebeurt het dat de aanvragers talmen met hun respons en/of toewijzing.